גלי ירום - מוציאה את הסוכר ממיץ התפוזים
אודות הפרק
גלי ירום הייתה טכנולוגית מזון שהתקדמה לתפקידי הנהלה בכירים בשתיים מהמחלבות הגדולות בישראל תנובה וטרה, עד שיום אחד לפני כחמש שני היא החליטה שהיא עושה שינוי גדול. היא עזבה את העולם התאגידי והצטרפה כמנכ״לית ומייסדת שותפה לסטארטאפ צעיר בשם בטר ג׳וס שצמח בחממת הפודטק של שטראוס. בטר ג׳וס פיתחה אנזימים שמפחיתים את הסוכרים שיש במיצים טבעיים, כמו מיץ תפוזים או ענבים עד לרמה של 80%, מה שמאפשר ליצרני המשקאות הגדולים בעולם להשיק משקאות חדשים עבור צרכנים, שמחפשים תחליפים בריאים יותר, בלי להתפשר על הויטמינים ושאר הרכיבים התזונתיים. הם גייסו עד היום כ-12 מיליון דולר, ונמצאים בעיצומו של גיוס נוסף של 6 מיליון דולר. שיחה על הפודטק הישראלי בתקופת מלחמה, על התוכניות שלהם לעמוד מאחורי מוצרים בריאים יותר שיופיעו על מדפי המרכולים בעולם בשנים הקרובות, ועל פרוייקט ההנצחה שהם לקחו על עצמם, כחלק מהיוזמה שמוביל יזהר שי, שר המדע לשעבר ששכל את בנו בשבעה באוקטובר.
לינק לעמוד המשרות של מונשוט אי איי:
https://www.moonshot-ai.com/founding-software-engineer/